Bedøvelse (Anæstesi)

I mange tilfælde er bedøvelse nødvendig, når et kæledyr skal undersøges.

Er der det mindste ubehag ved undersøgelsen , vil vi ofte anbefale bedøvelse. Lokalbedøvelse kan anvendes, men det er ikke så velegnet, som det er til mennesker.

Karlslunde Dyrehospital benytter respiratorer og avanceret overvågningsudstyr til alle bedøvede dyr. Respiratoren sørger for at dyret trækker vejret under hele bedøvelsen.

Bedøvelse er en potentiel risikosituation for dyr ligesom for mennesker. Risikoen er dog minimal for det raske dyr, men der kan være sygdomme eller andre omstændigheder, som kan påvirke narkosen.

Eksempelvis har disse grupper højere risiko for komplikationer ved bedøvelse:
Brachycephale dyr som mops, fransk- og engelsk bulldog
– Dyr med hjerte- eller lungelidelser
– Helt unge og ældre dyr

Vi foretager altid en grundig klinisk undersøgelse af dit dyr inden bedøvelsen, og vi tilbyder blodprøveanalyse inden bedøvelsen. På den måde kan vi tilpasse narkosen til den enkelte patient, så den bliver så skånsom og sikker som muligt.

Under bedøvelse bliver dyrene konstant overvåget af uddannet personal, så vi hurtigt kan gribe ind, hvis noget uforudset opstår. Derudover er dyrene tilkoblet moderne overvågningsudstyr til at måle ilttilførsel, puls, blodtryk, lunge- og hjertefunktion samt andre vigtige parametre.

Forberedelse hjemme inden bedøvelse:
Når dyret skal helbedøves skal det være fastet. Typisk vil det betyde, at dyret fodres normalt aftenen før narkosen. Vandet fjernes ved sengetid og dyret får ingen morgenmad den følgende dag. Så er dyret klar til narkosen.